Rólunk

Rólunk

Történetünk
Gault&Millau

Gault&Millau étteremkalauz a világ egyik legnagyobb presztízsű szakmai kiadványa. A kalauzt két francia újságíró és gasztrorajongó, Henri Gault és Christian Millau alapította 1965-ben. Az ő kettősük jelentős szerepet töltött be a francia nouvelle cuisine népszerűsítésében. Az újító irányzat a könnyedséget hangsúlyozta a nehéz szószokkal dolgozó, régies konyhai stílussal szemben. Előtérbe helyezte továbbá a friss alapanyagok használatát és a kreatív, szemet gyönyörködtető tálalást.

Egy új korszak indult ezzel a tradicionális francia konyha történetében. A nouvelle cuisine irányelveire épülő Gault&Millau étteremtesztelési hitvallása pedig az elmúlt közel 60 év során folyamatosan igazodik a kor igényeihez és elvárásaihoz.

A Gault&Millau étteremkalauz egyik fontos alapelve, hogy nem csak a már befutott, híres séfek munkásságát ismeri el, hanem a feltörekvő új tehetségek felfedezését is segíti. A kalauzban megjelenő értékelések fontos célja, hogy ösztönözzék a fejlődést és innovációt a helyi éttermi életben, és a kötetben angol nyelven is szereplő étteremajánlók megszólítsák a külföldi étterembe járó közönséget is.

A több mint fél évszázados munka eredményeként a Gault&Millau a nemzetközi gasztronómiai színtér egyik legmeghatározóbb szereplőjévé nőtte ki magát. Világszerte közismert tény, hogy az étteremkalauzban való szereplés nemzetközi presztízst és szakmai elismerést jelent.

Horní odznak
Dolní odznak

Küldetésünk és jövőképünk
Magyarországon

Gault&Millau legfőbb küldetése, hogy iránytűként szolgáljon a gasztronómia sokszínű és folyamatosan fejlődő világában. Feladatunknak tartjuk, hogy felfedezzük a legkiválóbb teljesítményeket és a konstans minőséget. Objektív és hiteles étteremkritikák által mutatjuk be a magyarországi gasztronómiai színtér legfontosabb szereplőit, arra inspirálva a vendégeket, hogy velünk együtt ők is felfedezzék a legjobb éttermeket.

 

Kettős kihívásnak kívánunk megfelelni: minőségi és izgalmas éttermeket bemutatni a közönség számára – és lelkes, műértő vendégeket irányítani az éttermekbe.

Küldetésünk és jövőképünk

Értékeink és hitvallásunk

ETIKAI ALAPELVEINK

ETIKAI ALAPELVEINK

A Gault&Millau étteremtesztelő ellenőrei anonim módon, kilétük és küldetésük felfedése nélkül tesztelik a vendéglátóhelyeket. Az elfogulatlan értékelések kizárólag az éttermi élmény és az ételek minősége alapján születnek meg.

OBJEKTIVITÁS és FÜGGETLENSÉG

OBJEKTIVITÁS és FÜGGETLENSÉG

A Gault&Millau ellenőrei a Franciaországban megalkotott nemzetközi szabványnak megfelelően, egységes értékelési rendszer alapján végzik az éttermek tesztelését, szigorúan független és objektív módon.

TÁMOGATÓ HOZZÁÁLLÁS és TISZTELET

TÁMOGATÓ HOZZÁÁLLÁS és TISZTELET

Hosszú évtizedek óta nyomon követjük a gasztronómiai színtér változásait. A munkánkkal nyílt, őszinte és tisztességes visszajelzést nyújtunk a szakma szereplői számára, miközben a legnagyobb tiszteletben tartjuk a konyhaművészetük szabadságát.

A KÖZÖNSÉG FIGYELMÉNEK FELKELTÉSE és SZAKMAI ELISMERÉS

A KÖZÖNSÉG FIGYELMÉNEK FELKELTÉSE és SZAKMAI ELISMERÉS

Gault&Millau alapvető törekvése, hogy minél szélesebb körben felhívjuk a közönség figyelmét a legkiemelkedőbb szakmai teljesítményekre, a legkiválóbb séfekre, valamint a gasztronómia fiatal, feltörekvő tehetségeire.

TUDÁSMEGOSZTÁS és FEJLŐDÉS

TUDÁSMEGOSZTÁS és FEJLŐDÉS

Munkánkkal évtizedek óta sokat teszünk a tudás terjesztéséért. A folyamatos innovációk az éttermi világ fejlődéséhez is elengedhetetlenek. A Gault&Millau csapata a magyar gasztronómia jövőjének építésén, formálásán is egész évben munkálkodik.

Ez a weboldal cookie-kat használ

Sütiket használunk a tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók biztosításához és a forgalom elemzéséhez. A weboldalunk Ön általi használatára vonatkozó információkat megosztjuk közösségi média-, hirdetési és elemzési partnereinkkel is, akik ezeket az információkat kombinálhatják más olyan információkkal, amelyeket Ön megadott nekik, vagy amelyeket a szolgáltatásaik használatából gyűjtöttek.

Engedélyezzen minden
Utasítson el mindent
Testreszabás

Egyéni sütibeállítások