Legenda születik: a Gault&Millau története

Francia konyhaforradalom: ismerje meg a világ egyik legbefolyásosabb étteremkalauzának történetét!

Legenda születik: a Gault&Millau története

Alapelveink

Alapelveink

Gault&Millau alapelveinek megfelelően étteremtesztelő ellenőreink inkognitóban tesznek látogatást és értékelik az éttermeket. A személyük felfedése nélkül érkeznek, az éttermi számlát kifizetik, és egy átfogó szempontrendszer alapján értékelik az étterem nyújtotta teljes élményt. A végső eredményhez a felszolgált ételek minősége jelenti a legfontosabb szempontot, de hozzáad az éttermi miliő, a kiszolgálás, a tálalás,  az alapanyagok eredetisége és az étkezési élmény összessége. Ellenőreink értékelik továbbá, hogy az árhoz viszonyítva milyen szolgáltatásban részesültek.

Az éttermeket 1-től 20-ig terjedő pontozási rendszerben értékeljük, amelyben a 20 az elérhető lehető legjobb eredmény.

A Gault&Millau rendszerében egy ikonikus jelzésrendszer, a Toques, avagy szakácssapkák jelölik az éttermek által elért kiemelkedő eredményeket. A vendéglátóhelyeknek odaítélt szakácssapkák száma 1 és 5 között mozog, ezek száma az étkezési élmény minőségét és az étterem kreativitását tükrözi. A szakácssapkák maximálisan elérhető száma 5 , ami a francia étteremkalauz rendszerében lényegében a tökéletességet jelenti.

Gault&Millau International – hogyan is ejtjük ki valójában?

Gault&Millau International – hogyan is ejtjük ki valójában?

Magyarország legkiválóbb éttermei
a több száz oldalas kalauzunkban

Magyarország legkiválóbb éttermei
a több száz oldalas kalauzunkban

Ez a weboldal cookie-kat használ

Sütiket használunk a tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók biztosításához és a forgalom elemzéséhez. A weboldalunk Ön általi használatára vonatkozó információkat megosztjuk közösségi média-, hirdetési és elemzési partnereinkkel is, akik ezeket az információkat kombinálhatják más olyan információkkal, amelyeket Ön megadott nekik, vagy amelyeket a szolgáltatásaik használatából gyűjtöttek.

Engedélyezzen minden
Utasítson el mindent
Testreszabás

Egyéni sütibeállítások